vendredi 20 décembre 2019

Chanuka se blíží!

Mám rozepsaný delší článek, ale dneska už ho nestihnu dokončit, uvidíme, zda se to povede příští týden, nebo později. V neděli večer začíná Chanuka, pro nás první s dítětem, které má rádo svíčky a plamínky, tak se moc těším, jak se mu bude zapalování chanukíje líbit. V neděli máme oslavu a zapalování svíček v synagoze, takže dárky asi odložíme až na druhý denm protože dát Šmulimu dárek těsně před tím, než ho dáme spát (ze synagogy se dostaneme domů tak v šest, to je čas na kaši a pak umýt a spát), to by nebylo hezké ani pro něj, ani pro nás. Pořád se držíme toho, že dárky jsou jen jednou během Chanuky, ideálně první den, pokud to bude nutné, tak časem třeba ještě přidáme malý dárek na poslední den Chanuky, aby to pro děti bylo víc zajímavé a napínavé, ale v tuhle chvíli to nemá smysl. A chůva se Šmulim vyráběla dárek pro nás (měl pak za nehty barvy :-D ), tak jsem napnutá jak kšandy, co v tom balíčku bude.
A úplně nejvíc se těším na těch pár dnů volna, sice jsem si musela vzít i dvy dny neplaceného volna, protože nemám dost dnů dovolené (holt židovské svátky), ale kanclář bude zavřená, chůva bude mít dovolenou a my si užijeme pár dní spolu (Eli bude pracovat, u nich je kancelář zavřená jen ve dnech oficiálního volna). A samozřejmě i na výlet do ČR, i když už teď mě jímá hrůza z toho, co všechno je třeba sbalit a nezapomenout...

Tak veselou Chanuku, užijte si fakt, že Chanuka není židovským ekvivalentem Vánoc a není tedy třeba podléhat předsvátečnímu shonu :-) A těm, kdo Vánoce slaví přeju krásné svátky, pohodu a ten správný duchovní rozměr tohoto svátku!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire